Research & development

Research & development

R&D is een belangrijke pijler van ons werk.

Het bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek, het voortdurend verbeteren van testmethodieken en het ontwikkelen van nieuwe 'tools' zit in ons bloed.

Rein Hogerheijde, de oprichter van het zbtp, combineerde het dagelijkse advieswerk met het ontwikkelen van nieuwe tests. Dat was 40 jaar geleden. Wij zetten die traditie voort.

Meer weten over onze R&D activiteiten? Zin om een gratis vragenlijst in te vullen? Kijk gerust rond en als u meer wilt weten over onze R&D activiteiten kunt ook ook altijd mailen naar Sjoerd Dingemanse, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Internationale activiteiten

Op de website van LLAS (Low Lands Assessment Systems) vindt u informatie over onze internationale activiteiten.

Onze baanbrekende interessevragenlijst Lola is beschikbaar in het Engels, Frans, Nederlands, Portugees en Spaans. Tip: als u geïnteresseerd bent in de wetenschappelijke kant van ons werk, bekijk dan de Engelstalige versie van de LLAS website.

 

Linc3, de meest verfijnde interessetest van dit moment

Het onderzoeken van interesses is belangrijk. Want als mensen iets doen dat ze écht leuk vinden, houden ze het langer vol, presteren ze beter, kunnen ze er beter tegen als het eens een keer wat minder prettig loopt en zijn ze aangenamer in de omgang. Het zbtp heeft aan de wieg gestaan van de introductie van interessevragenlijsten in de Nederlandse taal en we zijn nog altijd koploper als het gaat om het ontwikkelen van interessemetingen. Als u meer wilt weten over de beste interessetest van dit moment, kijk dan eens op de website van LDC Business en op die van Low Lands Assessment Systems.

 

Coping

Onze vragenlijst "Cope2Work" brengt zogenaamde coping-stijlen in kaart. Coping staat voor ‘omgaan met lastige situaties’ of ‘omgaan met tegenslagen’. Mensen verschillen sterk in de mate waarin zij effectief kunnen omgaan met de minder fijne kanten van het (werkzame) leven. Cope2Work legt twee cruciale componenten bloot: 1) wat iemands persoonlijke repertoire van copingstijlen is. En 2) hoe 'robuust' (stevig, stressbestendig) iemand is. Cope2Work is te verkrijgen via LDC Business: meer over Cope2Work.

 

Sportpersoonlijkheid

In samenwerking met sportpsycholoog Ad Vos hebben we de SuZ ontwikkeld. "SuZ" staat voor Sportpersoonlijkheidsvragenlijst uit Zeeland. Deze vragenlijst is gericht op zaken zoals faalangst en de onderliggende redenen om te presteren. SuZ is een onmisbare tool in het instrumentarium van sportpsychologen en een leerzame test voor de individuele sporter. En omdat de vragenlijst nog in de onderzoeksfase zit, is hij gratis! Voor de sporters onder ons zeker een aanrader. Klik op de bal om te starten :